Bursele guvernului francez

Guvernul francez atribuie anual mai mult de 100 de burse de specializare in Franta studentilor români. Unele dintre acestea sunt administrate de Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala (SCAC) a Ambasadei Frantei în România, iar altele sunt administrate în mod direct de catre Ministerul Francez al Afacerilor Externe si Europene de la Paris.

Pentru acestea, cu exceptia programului Copernic, studentul trebuie sa se înscrie la universiatea dorita si sa solicite bursa în paralel organismelor sus-mentionate prin Ambasada Frantei sau prin universitatea primitoare in Franta, în functie de tipul de bursa cerut.

Burse de stagiu "Cunoasterea intreprinderilor" in Franta

In fiecare an, partenerul nostru din Franta, organizatia "Roumanie Sud Deux-Sèvres" ofera un numar de 5-6 locuri de stagiu in societati economice din zona Melle (http://www.ville-melle.fr/), destinate studentilor din anul I al filierei franceze

Burse de excelenta EIFFEL

Programul « burse de excelenta Eiffel » creat în 1999 de catre Ministerul Afacerilor Externe se adreseaza studentilor straini care doresc sa urmeze studii de Master sau Doctorale în Franta. Aceste burse sunt destinate studentilor straini ale caror calitati sunt recunoscute de catre universitatile franceze primitoare.

PROGRAM "MASTER 2"

Burse de studiu de 10 luni în Franta pentru o formare de nivel Master 2 (profesional, cercetare, specializare sau echivalent).

Programul COPERNIC

Acest program de formare pentru management pregateste pâna la 45 de tineri economisti si ingineri din tarile Europei Centrale si Orientale.

Aceasta pregatire se compune din 6 luni de formare teoretica pe teme legate de gestiunea întreprinderii, asigurata de 4 Înalte Scoli (Ecole Nationale des Ponts et Chaussées, Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris, Institut d'Etudes Politiques de Paris et Collège des Ingénieurs) si asigura 6 luni de stagiu in cadrul firmelor.